הקצעת שורשים איך יודעים אם יש צורך

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

16/01/2021 | 23:08 | מאת: עדי

שלום ד"ר, במקרה של דלקת חניכיים. האם רופא שיניים יכול עם זכוכית מגדלת או הכלים שלו לראות בלי צילום האם יש כיס או האם הקצעת שורשים היא מומלצת ושצריך לעשןת אותה? ואם מדובר על דלקת ספצפית בחניכיים בצד אחד של שן. האם ניתן לעשות הקצעת שורשים רק באותו מקום ואז זה בלי הרדמה? או שזה כואב ועדיף עם הרדמה? תודה מראש

בדיקת חניכיים מורכבת מבדיקה קלינית של מדידת עומק כיסים, רמת דימום וכו ובדיקה רנטגנית שמזהה רמת אובדן התמיכה של העצם. צילום רנטגן חיוני לקביעת מידת הנזק לעצם, לקביעת האבחנה והטיפול. בדרך כלל מתחילים בהקצעת שרשים ובהערכה מחדש קובעים צורך בטיפול יותר מתקדם כגון ניתוח חניכיים. רצוי לבצע אילחוש מקומי על מנת להבטיח יכולת ביצוע טיםול קפדני ללא כאב.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים