שאלה לגבי נסיגה ושתלים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

09/01/2021 | 15:12 | מאת: לילי

יש לי נסיגה בשינים שעשיתי בהם טיפול אורטודנטי לפני 23 שנה שנמשך כמה שנים, האם הגיוני שכרגע יש נסיגה לאחר ככ הרבה שנים? פשוט קראתי שכתבת שיש קשר והאם גשר שמחליף השתלה גורם להדלדלות עצם? והאם שתל מונע הדלדלות עצם בחניכיים? תודה

שאלת הרבה שאלות - נסיגת חניכיים אכן יכולה להתרחש מספר שנים אחרי טיפול אורתודונטי אבל יכול להיות שיש סיבות נוספות במקרה שלך. לא הבנתי את השאלה לגבי השתל? שתל חניכיים או שתל שמשחזר שן חסרה?

09/01/2021 | 19:23 | מאת: לילי

שתל שמשחזר שן חסרה

שתל עלול לאבד עצם עם הזמן במידה ויש דלקת סביבו.

09/01/2021 | 20:01 | מאת: לילי

ובמידה ואין דלקת מה יותר גורם לאיבוד עצם? שתל או גשר?

כשאין שן העצם נספגת, כשמתקינים שתל גובה העצם עקרונית נשמר (למימדים שהיו אחרי רפוי העצם לאחר העקירה)

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים