דלקת חניכיים שלא עוברות המון זמן

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

28/12/2020 | 22:06 | מאת: שירי

שלום, אני בת 37 עם תנגודת לאינסולין שמטופלת. לפני 12 שנים חשבו שאני צריכה טיפות שורש בשן 46 כי היו לי כאבים, ואחרי שזה לא עזר וגם חידוש לא עזר הבינו שטעו לךמעשה המקור לכאב הוא דלקת חניכיים משמאל לשן 46 בין השיניים. ניסיתי הכל: ניקוי אבן קבוע, קורסידול... אנטיביוטיקה, ואפילו מומחית נתנה לי פרדניזון. שום דבר לא העביר את הדלקת. בארך כ 30 אחוזים מהיום יש לי כאב שם. ישנה גם נסיגת חניכיים קלה בשן 46 שרואים קצת פס שחור היכן שהכתר, אך הכאב הוא בחניכיים בין שן 46 והשן שמשמאלה. האם טיפול בלייזר יוכל לעזור לכאב? ומה למעשה עושים בטיפול, או האם ישנתן אופציות נוספת? תודה מראש

קודם כל נדרשת אבחנה מדוייקת - ללא בדיקה קשה לייעץ לך. בכל מקרה לפי התיאור שלך ישנה בעיה מקומית שגורמת לכאבים - יכול להיות שהכאב נובע מנסיגת חניכיים או מדחיסת מזון בין השיניים או משהו אחר שחייבים לזהות בבדיקה קלינית ורנטגנית. ממליצה לגשת לבדיקת פריודונט. ההתייחסות ללייזר כרגע לא רלבנטית כי אני לא יודעת מה מקור הכאב-

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים