טיפול בנסיגת חניכיים דקות

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

25/10/2020 | 20:36 | מאת: עמית

שלום, קצת על המקרה שלי- יש לי נסיגת חניכיים מעל הכתרים בשיניים הקדמיות שהרופא הקודם שלי לא רצה לטפל בזה ואמר שזה מספיק טוב פשוט להגביה את הכתר שיכסה גם את מה שנחשף. הבעיה היא שזה גרם לי לקו חניכיים לא סימטרי בכל 6 השיניים הקדמיות למעלה. בנוסף לכך גם נהייתה לי השתקפות כחולה של השורשים של השיניים שעברו טיפול שורש בחניכיים וזה ממש מכוער. כששאלתי על השתלת חניכיים כדי לטפל בדברים אלו הוא אמר לי שבגלל שהחניכיים שלי מאוד דקות אז רוב הסיכויים שזה לא יתפוס ורק יחמיר את המצב. האם השתלת חניכיים במצב של חניכיים מאוד דקות באמת כזה מסוכן? האם יש פתרון אחר לזה?

השתלת חניכיים יכולה להצליח גם בחניכיים דקים - אחת המטרות של השתלת חניכיים היא עיבוי של החניכיים. צריך לבדוק קלינית אם הפתרון הנכון הוא הוספה של חניכיים או קיצור החניכיים באופן הרמוני בהשוואה לשיניים הסמוכות. ממליצה להיבדק על ידי מומחה/ית לחניכיים

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים