בלוטת לימפה מוגדלת בלסת

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

22/05/2020 | 17:30 | מאת: מיה

שלום דר בת 28 לפני כמה ימים הרגשתי אי נוחות בצוואר מיששתי וגיליתי בלוטה כואבת מתחת ללסת שמאל קרוב לעצם , בלוטה רכה רגישה וניידת . יש לי אפטה לבנה בפה בפנים השפה התחתונה ומעט כאב בשקד השמאלי . היום ניגשתי לרופא משפחה שאמר שהוא רואה מעט דלקת בגרון אך לא רצינית ונתן לי משחה לאפטה ואנטיביוטיקה . הוא אמר לי במידה ולא יעבור לגשת לרופא שיניים . אומנם יש לי שתי שיניים שצריכות סתימה ואחת מהם בצד שמאל בלסת תחתונה אבל אני לא חושבת שזה זה כי הם בלי סתימה כבר שנה . אני ממש מוטרדת ובחרדות שיש תהליך גידולי בלסת כיוון שיש בלוטה וזה ממש מפחיד . האם יש סיכוי לגידול ??? יש לציין שהאזור ממש כואב לי במיוחד הבלוטה .

הגדלת בלוטת לימפה יכולה להיות כתגובה לתהליך דלקתי - אני ממליצה לטפל בכל הבעיות בשיניים שיכולות לגרום לתגובה דלקתית וכמובן במקביל לעשות בירור רפואי אצל רופא המשפחה. לא כדאי להילחץ אלא לטפל בצורה סדורה - כלומר - קודם כל לטפל בבעיות הברורות ואם לא היתה הטבה - לבדוק גורמים אחרים.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים