כיסים ונסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

30/06/2019 | 17:32 | מאת: דן

שלום רב אין לי בעיות בשיניים. בן 70 כולם שלי . אבל יש לי כמה כיסים אחוריים 4, 5 מ"מ. וקדימה יש נסיגה (צורת וי). האם צריך להשתמש במשחה עם פלואוריד כי הרי השיניים תקינות? או אפשר פרדונטקס ללא פלואוריד לבעיות חניכיים? 2)השיננית לא ידעה לתת תשובה ברורה האם עדיף מברשת חשמלית ?שלפי טענתה מגבירה את הנסיגה מקדימה ? אבל עוזרת מאד כבר שנים רבות להשאיר את הכיסים ללא התדרדרות . או מברשת ידנית שעדיפה לבעיית נסיגה אבל לא תנקה כמו החשמלית שהוכיחה יעילות בניקוי הכיסים. 3)האם יעיל בבוקר לצחצח ללא משחה (אוכל רק בצהריים וערב )או לחכות לאחר ארוחת הצהרים 1400-1500 4)האם בכלל משנה איזו משחה ?מה עושה המשחה המיוחדת לחניכיים ? יש חומר משקיט כאב? תודה מראש דן

הפעולה החשובה לשימור השיניים היא סילוק רובד החיידקים - מברשת שיניים חשמלית מאד יעילה ומאד מומלצת. יש מברשות שיניים שעוצרות אם מופעל כח רב מדי כך שאין סיבה שייגרם נזק בשימוש נכון במברשת.אין חשיבות לסוג משחת השיניים אלא להקפדה על הצחצוח וניקוי בין השיניים עם קיסמי שיניים ו/או מברשות לניקוי בין השיניים. פלואוריד מונע עששת = ריקבון השיניים, אין לו חשיבות עקרונית בטיפול בחניכיים ולכן אם אין נטיה לעששת- ובגיל מבוגר הנטיה קטנה מאד -= אין טעם בשימוש בפלואוריד.

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים