בליטה לבנה - עצם או חתיכה מהשן שנעקרה

דיון מתוך פורום  פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים

21/03/2019 | 12:21 | מאת: רון

שלום, עקרו לי שן שהיתה סדוקה (אמרו מראש בצילום ct שאולי אפילו שבורה). כמה זמן אחרי העקירה ראיתי משהו לבן בולט בחניכיים. האם זה עצם או אולי חתיכה מהשן שנשארה? איך יודעים מה זה? איך מוציאים את זה? האם זה מקור לכאב?

החתיכה הלבנה יכולה להיות שארית שן או עצם - בכל מקרה צריך לבדוק - לפעמים זה נפלט מעצמו לפעמים יש צורך בהתערבות. בדרך כלל עושים גם צילום רנטגן על מנת להשלים את האבחנה באופן מדויק, לפעמים מספיק מראה עיניים של רופא מנוסה. לפעמים העניין גם מלווה בכאב - ממליצה לגשת לבדוק

מנהל פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים