"כדור גולף"
דיון מתוך פורום גינקולוגיה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום, אני בת 29, כרגע בשבוע ה- 17 להריוני השני. בסקירה מוקדמת אובחנה אצלי תופעת ה"כדור גולף" בלב העובר. בבדיקת חלבון עוברי נמצא כי היחס הנו 1:1300 . האם מומלץ לאור הנתונים הללו לבצע בדיקת מי שפיר? אודה על תשובתכם, עידית.
עידית שלום, בשבוע ה-23 להריוני, התגלה הנ"ל. עשינו בדיקת לב עובר והתוצאה הייתה תקינה, אך בכל זאת עשינו מי שפיר על מנת להיות רגועים ובטוחים למרות שמי השפיר לא שולל את כל המומים. בהצלחה בהמשך הריונך, שנה טובה ענבל
בעבר, ממצא של "כדור גולף" היה קשור בשכיחות הקשורה לתסמונת דאון. כיום, ידוע בבירור, לאור המחקרים שהתפרסמו בסוגייה זו, - אין קשר ישיר לתסמונת דאון ואינו מהווה המלצה לביצוע מי שפיר. ישנם הסברים מדוע רואים את הממצא הנ"ל באולטרה סאונד - ההסברים קשורים לפיזיולוגיה. תוצאה של 1:1300 - אינה מהווה המלצה לביצוע מי שפיר. לסיכום, הממצאים שלך הינם בתחום הנורמה. בהצלחה ובברכת חג שמח ושנה טובה.