"רחם אחורי"?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

07/09/2003 | 18:51 | מאת: איילת

שלום, קיבלתי אבחנה מהגיניקולוגית שלי שיש לי "רחם אחורי". מה זה אומר? האם זה מסוכן? האם יש השלכות של זה לגבי פוריות כללית, מחזור, לידה??? האם זו יכולה להיות הסיבה שיש לי כאבים אדירים במתן צואה בכל יום ראשון למחזור? בנוסף, מה רמת הסיכון של סוג הגלולות "Minesse", לעומת "Minulet" וסוגים אחרים? האם לחץ דם אצל ההורים, הרכבת עדשות מגע ורגישות למוקסיפן בעבר מסוכנים בשילוב עם Minesse? תודה !

07/09/2003 | 20:55 | מאת: רותי

שלום, אני לא רופאה אבל לרחם אחורי אין שום משמעות או השלכות על פוריות . רחם אחורי אינו פגם , ישנן הרבה נשים ואמהות להרבה ילדים שיש להן רחם אחורי , כמו שיש אנשים שמאליים ואנשים ימניים .. מאחלת לך הצלחה

07/09/2003 | 22:39 | מאת:

רחם אחורי הוא שכיח ולא נדיר. ברוב המקרים - הממצא מקרי ואין לו קשר לבעיות גינקולוגיות כלשהן. אך לעתים הוא קשור בכאבי מחזור כמו שיש לך. אך לא צריכה להיות בעיה עם פוריות בעתיד. וכמובן אין בעיה במהלך ההריון כי הרחם גדל כלפי מעלה ועוד יותר אין בעיה בלידה. לגבייך, היה חשוב לדעת אם בבדיקה הגינקולוגית הרחם נייד או שלא ניתן להזיזו - יש לכך משמעות שאולי תסביר את כאבי התופת שיש לך בזמן יציאה. אין קשר בין גלולות שאת לוקחת ובעיית ל"ד של ההורים או רגישות למוקסיפן. הגלולה "מינס" נכנסה לארץ בתקופה האחרונה. יש לה יתרונות שהיא בעלת מינון נמוך מאוד. אך הזמן יגיד אם גלולה זו תהיה עם מינימום תופעות לואי.

08/09/2003 | 10:24 | מאת: איילת

תודה, אכן הרגעת אותי... האם יש לפי דעתך חשש סביר ל-Endometriosis? היום עשיתי בדיקת דם לשלול את הנ"ל. האם יש טיפול לכאבי התופת שיש לי בזמן יציאה? הכאבים הם בלתי-נסבלים לחלוטין.