שאלה

דיון מתוך פורום  אבחון בקשתית העין - אירידולוגיה

19/09/2010 | 16:17 | מאת: אילנה

שלום רב, אני לא יודעת לאן לפנות , בבעיה קצת מוזרה אני מקווה שהפניה אליך מתאימה , יש לי בזמן האחרון (כ- חודשים)תזוזה של העפעפיים, מן קפיצות ,בהתחלה התזוזה היתה בחלק העליון של העפעף , עכשיו יש תזוזה של כל העפעף העליון , חשבתי שזה אלרגיה , אך הדבר מציק לי במיוחד. גם בזמן השינה אני שמ לב לתזוזה, זה בא במירווחים של כל שעה שעתיים. אשמח לתשובתך המקצועית.

הי אילנה,את מתארת תופעה של טיקים, שריר בלתי רצוני שמתכווץ. מבחינת הרפואה המערבית את צריכה ללכת לנוירולוג כדי לבדוק את מקור הבעיה. ידוע שטיקים קורים עקב לחץ נפשי ממושך, דכאון, חרדה, תאונה, חבלה, נטילת תרופות נוגדות דיאון , ורטלין. אם הטיקים קרו בגלל אחת הסיבות האלו אז הם יעברו לבד ואם אין סיבה ממשית לטיקים הייתי אולכת לנוירולוג כדי לברר לעומק את הבעיה.

מנהל פורום אבחון בקשתית העין - אירידולוגיה