ברכות ושאלה

דיון מתוך פורום  אבחון בקשתית העין - אירידולוגיה

13/02/2008 | 17:21 | מאת: משה

קודם כל ברכות על שסוף סוף עלה פורום בתחום כל כך מסקרן ויש אומרים אפקטיבי. רציתי לשאול אם זה נכון שהאיבחון האירידיאולוגי פותח בכלל על ידי רופאים קונבנציונליים? בברכה משה

הי משה חן חן על הברכות. אבי האירידיולוגיה היה רופא כירורג הונגרי בשם ואן פסקלי שפיתח את השיטה האירידיולוגית המודרנית בשנת 1860. לאחריו רופא שוודי נילס ליליקוויסט היה הראשון שמצא את הקשר בין הצבע של קשתית העין לרעילות הגוף. לקראת סוף המאה אחד מתלמידיו, דר' הנרי להאן , הביא את הנסיון שצבר בתחום לארה"ב. האחרון שבחבורה , דר' ברנרד ג'נסן פיתח את המפה האירידיולוגית המקיפה והמדויקת ביותר ורבים מהמטפלים משתמשים בה כיום.

מנהל פורום אבחון בקשתית העין - אירידולוגיה