CT האם הבדיקה מספיקה לגילוי גידול במח?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

17/06/2004 | 13:38 | מאת: מודאג

לפני שבועיים ביצעתי CT מח לגילוי גידו אפשרי והבדיקה יצאה טובה , שאלתי היא האם ייתכן שהבדיקה לא תגלה גידול ואולי יש מקום לבדיקת MRI ?

18/06/2004 | 23:42 | מאת: תשובה

אינני רופא אך אני בעל נסיון אישי רב בתחום! ההבדל העיקרי בין CT לMRI נעוץ בעובדה שMRI נותן נפח תלת מימדי לצילום. בד"כ אין גידול שCT יחמיץ ו-MRI יגלה, רק שבCT זה יופיע ככתם / צל ובMRI הוא יקבל צורה וגודל. אם הCT יצא תקין עד כמה שאני יודע, אין סיבה לפקפק בו. מאחל לך, שלא תצטרך להתמודד עם זה יותר, אף פעם! בריאות!