גידול בגולגולת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

05/06/2004 | 22:07 | מאת: פיני

אובחן אצלי גידול בעצם הגולגולת. מלווה בנפיחות ותחושת רגישות חזקה במגע בכל איזור הגוגולת. בצילומי סי.טי. שנעשו נקבע ע"י הרופא ניתוח להסרת חלק מהגולגולת לביופסיה. נאמר לי כי לסגירת הגולגולת משתמשים בחומר מיוחד שעלול להידחות ולא להיקלט. חששתי שאם מדובר בגידול שפיר, אגרום לבעיה חדשה של פתח בעצם הגולגולת. יש לציין שאני מרגיש חולשה בכל הגוף לעיתים קרובות ומיחושים בגולגולת (באיזור העליון). האם יש סיכון באופרציה מהסוג הזה? האם יש סיכוי שהסגירה לא תקלט? ואם כן, מה האופציות הנוספות?

11/06/2004 | 19:56 | מאת:

בכל ניתוח יש סיכון. החומר בו משתמשים לכיסוי החסר בעצם הינו פולימר פלסטי אשר לעולם אינו מתאחה עם הגולגולת אלה מחובר אליה עם ווים מיוחדים ובד"כ כלל אינו גורם לבעיות בעתיד. ד"ר אשכנזי

20/06/2004 | 18:19 | מאת: לני

בארה"ב, בבוסטון למשל, מחזירים את העצם המקורית. היא אמנם כבר בחזקת גוף זר, אבל הם טוענים שזה עדיף מחומר פלסטי.