ציסטה ארכנואידלית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/06/2004 | 14:04 | מאת: אורית

שלום רב, לחברתי איתרו בצילום CT ראש ציסטה ארכנואידלית - מה משמעות מושג זה? אודה לתשובתך בהקדם מאחר והציסטה גדולה ובעקבותיה נגרם לה ארוע מוחי. תודה מראש, אורית

04/06/2004 | 00:12 | מאת:

ציסטה ארכנואידלית לא גורמת לארועים מוחיים. היא יכולה לגרום ללחץ תוך גולגלתי מוגבר המתבטא בכאב ראש הפרעה בראיי וכד'. הציסטה היא כיס של נוזל מתחת לקרומי המוח וכדאי לבדוק אם לא קיים גורם אחר לארוע לפני "שמאשימים" את הציסטה. מומלץ לפנות לייעוץ נוירוכירורגי. ד"ר אשכנזי