רעד בסיסי בידיים

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

18/05/2004 | 01:52 | מאת: מיכל

שלום, מזה כמה שנים יש לי רעד בידיים. אין לזה זמנים קבועים , וכשזה מגיע אני כמעט ולא מסוגלת לקחת כוס או כל דבר אחר ביד בלי שהיד תרעד, כמו"כ כל דבר שדורש התמקדות בקטע של קשר עין יד - לוקח לי קצת זמן עד שאני מצליחה, כגון השחלת חוט במחט, וכו'. הייתי אצל כלמיני רופאים, נוירולוגים, נוירוכירורגים,אורטופדים, אבל הכל בסדר גמור. נאמר לי שכ-20% מהאוכלוסיה סובלת מזה , וזה נקרא "רעד בסיסי". עוד נאמר לי , כי יש 2 דרכים לטפל בכך, או לקיחת כדורים להורדת לחץ דם המטפלים גם בבעיה זו - מכיוון שלחץ הדם שלי הוא נמוך, אינני יכולה לקחת כדורים שכאלו. או זריקות קורטיזון אחת לשלושה חודשים - אינני מעוניינת בכך. ניסיתי לפנות לרפואה האלטרנטיבית - אך ללא הועיל. שאלתי היא : האם ישנן עוד דרכים בהן אפשר לטפל ולמגר את התופעה הזו? ואם כן, היכן? במה זה כרוך? תודה.

19/05/2004 | 16:23 | מאת: נילי

גם לי יש בעיה דומה לשלך , האם נבדקת אצל נוירולוג או רק על ידי רופא המשפחה. מענין בת כמה את , אני בת 62 עם הסטוריה משפחתית בנושא הזה בעיקר מצד אבי.

30/05/2004 | 11:21 | מאת: מיכל

אני בת 29 , ונבדקתי אצל נוירולוגים/כירורגים/אורתופדים. אפ'חד לא יודע מה לומר לי.