אנגיומה ורידית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/04/2004 | 19:17 | מאת: גיל

שלום דר' הנני בן 49 ואושפזתי בבית החולים לצורך קבלת טיפול בסטראוידים עקב ירידה דרסטית בשמיעה באוזן שמאל. נשלחתי לבצע בדיקת MRI. להלן התוצאות: כל ההמצאים תקינים למעט: "בגומה האחורית - אחרי הזרקת גדוליניום מוקדים פסיים קולטים גדוליניום מימין לחדר הרביעי ( תמ' G\5 כלי דם? אניגיומה ורידית? מעבר מדולוספינלי תקין. לסיכום: חשד לאניגיומה ורידית באיזור המוחון הימיני. לשקטל ביקורת. ממצא לאוואי: עיבוי רירית קל בבסיס סינוס ספנואידלי ובסינוס מקסילרי שמאלי. שאלותי: 1. מה זה אנגיומה ורידית.? 2. מה הקשר בין הממצאים לירידה בשמיעה באוזן שמאל.? 3. האם יש קשר בין הממצאים לבעיות של שווי משקל - סחרחורות.? 4. האם אני צריך לעבור ניתוח? אם כן איזה? אודה לתשובותיך המהירות - חג שמח.

10/04/2004 | 15:37 | מאת:

1) וריד מורחב ברקמת המוח. כמעט תמיד אסימפטומטי ונמצא כממצא אקרעי בבדיקת MRI. 2) לא 3) לא 4) לא ד"רא אשכנזי

10/04/2004 | 17:23 | מאת: גיל

דר' תודה, אגזול מזמנך דקה נוספת ברשותך..: 1. האם להניח לממצא זה ולא להתייחס אליו כלל? 2. לא הצלחתילהבין " אסימפטומטי" ? 3. להמשיך ולחפש את מקור הירידה הדרסטית בשמיעה במקומות אחרים ולא במוח? רב תודות. ( האתר שלכם נפלא ועוזר רבות לאנשים מן הישוב ).