מנינגיאומה ממאירה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

07/04/2004 | 15:19 | מאת: א.ו.

לפני שנה וחצי אמי עברה ניתוח להסרת מנינגיאומה ממאירה,אך חודש לאחר מכן היא נותחה פעם נוספת בגלל שהגידול "צמח " שוב.אחרי ניתוח השני היא עברה הקרנות, ומאז בצילומי MRI הכל נראה תקין. 1.האם עדין נשקפת סכנת חיים ממשית 2.האם הגידול הנ"ל יכול לגרום להווצרות גרורות תודה מראש.

10/04/2004 | 15:44 | מאת:

הגידול יכול לחזור שוב אפילו לאחר מספר שנים. מומלץ על מעקב רציף אצל נוירוכירורג או נוירואונקולוג. הגידול לא שולח גרורות. ממאירותו מתבטאת בגידול עקשני החוזר לאחר כריתתו ויכול לחדור מקומית לרקמת המוח. ד"ר אשכנזי

04/05/2004 | 01:38 | מאת: ואם הוא חוזר

האם ניתן כל פעם להסירו