מנינגיומה של הסינוס הקברנוזי השמאלי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

31/03/2004 | 11:43 | מאת: לנה

שלום ד"ר אשכנזי, בבדיקת ה-MRI האחרונה שעשיתי למעקב אחר Left frontal convexity meningioma שאובחנה אצלי ב-1998, ומאז אין בה שינוי משמעותי, נודע לי שקיימת אצלי גם מנינגיומה של הסינוס הקברנוזי השמאלי ( Left cavernous sinus meningioma), שלא היתה גלויה לעין (?)בבדיקות הקודמות, וגם בה אין שינוי. בלשון הרנטגנולוג, בתשובה לשאלתי: Left sinus meningioma was present on previus studies but not as apparent. מה פירוש שבבדיקה הזאת, שלא כב-6 הבדיקות הקודמות, היא נראית? ואיך אפשר לדעת שאין בה שינוי לעומת הבדיקות הקודמות שבהן לא נראתה?! יכול להיות דבר כזה? אילו עצבים יכולים להיפגע? האם מתחייב ניתוח או שאפשר להמשיך במעקב? תודה

31/03/2004 | 22:40 | מאת:

קשה לענות מבלי לראות את הצילומים. הרושם שהמנינגיומה בסינוס הקברנוזי הייתה קיימת בעבר וכנראה גדלה מעט. העצבים העלולים להפגע במיה והגידול יגדל הם העצב הקרניאלי השלישי הרביעי השישי וכן ענפים של העצב החמישי. ד"ר אשכנזי

01/04/2004 | 23:01 | מאת: מיכל ליברמן

שלום לך! אמי אובחנה לפני חודשיים בגידול בראש מסוג מניגיומה בצד ימין של הראש מעל האוזן, לאחר הניתוח שהוגדר כהצלחה ע"י המנתח אך ההתאוששות הייתה קשה מאוד:- אספירציה שגרה לדלקת בריאה ואח"כ כל מיני ביות בריאותיות ופיתחה dvt ברגל ימין אך כנראה שיש אוטפ בעורק מהניתוח או מהגידול וזה כנראה פגע בהבנה שלה והיא לא משתפת פעולה עם שיקום. הדיבור נפגע לה - למרות שהיא זורקת מילם פה ושם אך מגמגמת ומבחינת הליכה הרופאים אומרים שהיא יכולה ללכת וצריך לעשות לה פיזיוטרפיהץ האם אתה יכול לעזור לנו בשאלות כמו האם אוטם יכול במשך הזמן להשתחרר וכך הדיבור יכול לחזור לה או שזה מקרה אבוד. ומהן אפשרויות השיקום העומדות בפניה , עליי לציין שבס"כ היא אישה צעירה בת 64 ואני לא רוצה לזרוק אותה בבית אבות