קברנומה פריאטלית ימנית.

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

11/03/2004 | 17:57 | מאת: יוסי

שלום רב לפני כחודשיים העליתי שאלה בנדון - תשובתך הבהירה לי במה מדובר. היום יש סוגיות נוספות אשר לגביהן אני סומא באפילה - ובקצרה - כתוצאה מתאונת דרכים התגלה הממצא ב- MRI . לאחר התייעצות מחלקתית בנוירוכירורגיה - החליטו הרופאים להפנותני ל - F. MRI לקביעת דומיננטיות (ימני או שמאלי), זאת עקב תאונה שעברתי בגיל 6 וכתוצאה ממנה הפכתי משמאלי לימני, אך מספר פעולות נשארו עדיין ביד שמאל. הפנייתם זו באה על רקע רצונם לנתחני.....אני בן 51 בריא לחלוטין בגוף ובנפש.......גם. שתי שאלות - 1. מה הסיכון בניתוח או באי ביצוע הניתוח. 2. האם ייתכן שהתאונה - נפגעתי בראש ובצוואר , איבדתי הכרה ופוניתי באמבולנס לבי"ח. החמירה מצב קיים? דהיינו האם תתכן אפשרות של דימום הקברנומה כתוצאה מהתאונה ואשר אילולא כן לא...... מאד מודה להתייחסותך בברכה יוסי

11/03/2004 | 23:48 | מאת:

אם קיימת עדות ב- MRI שהקברנומה דיממה יש מקום לשקול ניתוח - תלוי במיקום הלזיה. אם אין עדות לדמם אין כל סיבה לנתח. על יתר שאלותיך אוכל לענות רק אם אראה את הצילומים. ד"ר אשכנזי

12/03/2004 | 00:35 | מאת: יוסי

מודה לתשובתך - במידה ותגיע העת לקבלת החלטה בנושא כיצד אוכל להציג בפניך את הצילומים. למיטב ידיעתי הקברנומה עד עתה לא דיממה. מדובר בממצא המתאים במקום ראשון לקברנומה ריטרוסלביאנית בתחתית הסטריפ המוטורי מימין.