עקמת פריצת דיסק וקיארי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

05/03/2004 | 21:44 | מאת: דנה

יש לי ילדה בת 12 שלפני כחודש התלוננה על כאבי גב. אחרי ביצוע MRI נמצא שיש לה פריצת דיסק בין D-11 לD12 ועקמת של 30%. לאחר התייעצות עם נירוכירוג בוצע עוד MRI של הגב העליון וצוור.נמצא חשד לקיארי 1 מלפורמציה במעבר הקרניו ספינלי. ושרצויה בדיקת מוח. האם תוכל לעזור לנו בעצה מה זה ומה לעשות ? תודה

05/03/2004 | 22:42 | מאת:

קיים קשר בין עקמת ובין פתולוגיות נוספות בעמוד וחוט השדרה. MRI של המוח פחות חיוני בשלב זה חשוב לעבור על צילומי עמוד השדרה והבדיקה הנוירולוגית ולברר אם הממצאים הקיימים גורמים לנזק או פגיעה נוירולוגית כל שהיא. מומלץ שתתייעצי עם נוירוכירורג המתמחה בעיקר בבעיות עמוד וחוט השדרה. ד"ר אשכנזי