Linac vs Gamma knife accuracy

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/02/2004 | 11:15 | מאת: ספי

האם נכון ש LINEAR ACCELERATOR פחות מדויק מ GAMMA KNIFE ? והאם זה נכון להעדיף טיפול בגמא נייף בחו"ל על פני LINAC בתל השמור לטיפול בנגעים הקרובים לכיאזמה האופטית? תודה.

16/02/2004 | 20:35 | מאת:

קשה לי לענות לך כי אין על כך דיעה אחידה בספרות מאחר גם שכל מרכז העוסק ברדיוכירורגיה טוען שהכלי שבידו הוא הטוב ביותר קשה לקבל אינפורמציה על כך. מומלץ אולי שתתייעץ עם נוירואוגקולוג שראה חולים שטופלו בשתי השיטות ואולי משם תקבל תשובה ברורה יותר. ד"ר אשכנזי