דלף לומבלי צפקי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/02/2004 | 13:10 | מאת: אסנת

ד"ר שלום רב, אבקש לדעת ע"פ איזה מנגנון/חוק פיסיקלי או כל גורם אחר, בעת התקנת דלף לומבלי צפקי מתבצע ניקוז CSF בעת שכיבה (ולא בעת עמידה) וכן איך מבצעת הבקרה לאי ניקוז יתר של נוזלים בהיעדר מד לחץ/ שסתום כפי שיש בסוגים מסוימיים של דלפים ונטריקולרים? אודה לך באם תוכל גם להפנות אותי למידע רלוונטי אודות מנגנון הניקוז. תודה, אסנת

14/02/2004 | 15:04 | מאת:

באופן כללי מפל הלחצים בסשתום לומרי צפקי קטן יותר ולכן הסכנה לניקוז יתר קטנה יותר. בכל מקרה בקצה הדלף מצוי שסתום אשר מונע ניקוז יתר. ניקוז מתבצע גם בזמן שכיבה כאשר לחץ הנוזל במוח עולה השסתום נפתח והנוזל יוצא לחלל הצפק. ד"ר אשכנזי