שאלה לדר' אשכנזי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/02/2004 | 12:42 | מאת: levro

שלום דר'! אני נכה אחרי תאונת אופנוע. היה לי ניתוח מוח והרבה שנים בבתי חולים שונים החל מבית לוינשטיין וסיים במכון לאומי לשיקום נפגעי ראש. רציתי לשאול אותך לגבי איבודי שווי משקל כאשר אני סוגר עייניים אני מתחיל להתנדנד כאילו יש רעידת אדמה. כאשר אני קם או הולך מהר אני כאילו מאבד קאוורדינציה בין גפיים לראש. האם יש מבחנים של קואורדינציה ושווי משקל? ונוירולוג שלי אומר שיש משהו עם דיאדוכוקינזיס? מה זה דיאדוכוקינזיס ואיך בודקים אותו?

14/02/2004 | 14:40 | מאת: אנייה

האם יש בארץ מומחה למחלה A.D.E.M.?

14/02/2004 | 15:07 | מאת:

לא יודע מה זה

14/02/2004 | 15:07 | מאת:

קרוב לוודאי הינך סובל מפגיעה במוחון או במסלולים האחוריים של חוט השדרה האחריים על התמצאות מרחבית וקוארדינציה. דיכדיאדוכוקינזיס הינה אחת מהבדיקות שכאשר אינה תקינה מעידה על פגיעה בתפקוד המוחון. ד"ר אשכנזי