נורלגיה טריגימינלית וסינוסיטיס כרוני

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/02/2004 | 23:50 | מאת: marmolada

שלום רב לפורום אני סובל מזה 14 שנים (מאז גיל 10) מסינוסיטיס כרוני בסינוס הפרונטלי מימין. עברתי בגיל 11 ניתוח עם פתיחה חיצונית, שבו שברו לי את רצפת הסינוס והרחיבו לי את פתח הניקוז באמצעות צינורית שהושארה למשך חודש. בגיל 19 חזרתי לסבול מהסינוס ובגיל 19 עברתי ניתוח נוסף, דומה לניתוח הראשון (שוב עם פתיחה חיצונית). לאחר הניתוח השני התחלתי לסבול מכאבים מאוד חזקים באותו האזור, אך ללא ממצאים בסינוסים. לבסוף התגלה כי אני סובל מנורלגיה בעצב הטריגימנלי, נורלגיה שלא עוזבת אותי עד היום. ניסיתי טיפולים רבים, כולל הזרקות של סטרואידים, תרופות פסיכואקטיביות (אלטרול ושות'), דיקור וטיפול הומאופתי. שום דבר לא עזר ולו במעט. כעת אני שוב סובל מהסינוסיטיס, כל האיזור שמעל עין ימין שלי נפוח, אני בטיפול אנטיביוטי ואני סובל מכאבים כה חזקים, עד שלפני יומיים הגעתי למיון באמצע הלילה וקיבלתי פרקוסט לכאבים (הכדור הראשון אי פעם שסייע לי לכאבים, אך כמובן שאסור לי ליטול אותו במינון מספק). רציתי לשאול שתי שאלות - האם ישנה איזשהי דרך להתמודד עם הבעיות שלי באופן משולב? האם אני נידונתי לסבול מהכאבים העצביים כל חיי? ושאלה ממוקדת יותר - התקשרתי לפרופסור קרבצ'יק המטפל באשדוד גם בבעיה העיצבית וגם בסינוסים, באמצעות הזרקה של חומר הומיאופתי. האם מישהו מכיר את אותו? הטיפולים שלו יקרים מאוד, אבל אם יש ולו סיכוי שהוא יפתור לי את הבעיה, זה שווה כל אגורה. אשמח לכל חוות דעה או עצה, תודה מראש

14/02/2004 | 01:50 | מאת:

לצערי עלי לבשר לך כי טיפוליו של "פרופ" (לא ברור מהיכן גידל את התואר הנ"ל) שהוא גם חתן פרס המדינה (מולדוביה) שווים לאזור בגוף שבמרכזו חור. יכול להיות שכאביך נובעים מנוירלגיה של העצב החמישי, אשר ניתנת לטיפול בצורות שונות, או אולי מפגיעה בעצב בזמן שעברת טיפולים לסינוסיטיס. מומלץ שתפנה או כירורג פה ולסת טוב או לנוירוכירורג המטפל בנושא כאב. ד"ר אשכנזי