טישטוש, בחילה, סחרחורת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

26/01/2004 | 09:18 | מאת: משה

שלום ד"ר נכבד, בשבוע האחרון חזרה לי תופעה שאירעה לפני כשלושה חודשים. מדובר בטישטוש חוש הראייה והחשיבה, מלווה בבחילה וסחרחורת קלה. היה צורך קבוע לשינה, התבטא בשינה רצופה כארבעה ימים, התעוררות לאכילה ושתייה ושוב, נפילה לשינה ממושכת. התופעה הדוקמת נמשכה כשלושה שבועות. הפעם זה נמשך כעשרה ימים. כמו קודם, התופעה העיקרית חלפה, אולם הפעם, נותרה הרגשת הטישטוש, כשאני מיסב מבט ממסך המחשב או מקריאת דף עיתון או הסבת תשומת לב בכלל, אני מרגיש כאילו הראש שלי נגרר אחריי, ז"א כאילו הראש נותר מאחור אחרי שסובבתי את הראש, או כאילו פנים הגולגולת ניפרד מהעצם... קיימת עדיין תחושת בחילה קלה קבועה. פנייתי כאן היא במסגרת בירור עצמאי, נוסף לבדיקה רפואית שאעבור מחר. יש לציין קרצינומה ממאירה של הלסת שהוסרה ב 1998. היפרקרטוזיות, לויקפאלקיות ודומיהן ממשיכות לצוץ מידי פעם ומוסרות כירורגית. כן, אירוע צליפת שוט עקב ת"ד. בעקבות המחלה טופלתי גם פסיכולוגית (מיפגשים קליניים) ופסיכיאטרית (תרופתית). בדיקות CT מח קודמות, כ 3 במספר יצאו תקינות. אני מבין שהמיקרה מקיף ודורש התייחסות פנים מול פנים, אך אודה על מענה, הפנייה לסוג בדיקות או משהו. לא רק הפנייה לרופאה שתבדוק מחר. בתודה רבה מאוד משה

27/01/2004 | 19:28 | מאת: משה

שלום, בדיקת BERA ברצוני לקבל מידע נוסף אודות הבדיקה, באיזו מחלקה נעשית, האם היא חודרנית לאוזן או שזו בדיקה עיצבית עם אלקטרודות חיצוני בלבד. ההפנייה לבדיקה בעקבות טישטוש עקיבת מבט עין ולאחר תופעות סחרחורות, בחילות, ישנוניות יתר, פעמיים בארבעת החודשים האחרונים. בתודה