ניתוק אולי?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/10/2003 | 22:26 | מאת: תאיר

13/10/2003 | 22:34 | מאת: מאירה

אני עובדת עם ילדים ליקויי למידה בגיל בית הספר הופנה אליי ילד עם יכולת חשיבה ושפה טובות נראים קשיים בזכרון ובהתייחסות לקצב דיבור מהיר במהלך הפגישה עימו היה הילד קשוב וענייני מאוד, מלבד פעמייים בהם העלה נושא שאינו רלוונטי לשיחה. האם יכול הליות שיש לו נתקים ולכן הוא מתקשה לזכור המ שואנרים ומעלה עליתים נושא לא קשור? מה מאפיין ילדים עם נתקים מבחלינת ההתמודדות עם סביבה מדברת וקשב? מה תתרום לנו בדיקת EEG תודה....

16/10/2003 | 15:08 | מאת: דורון

שלום מאירה בדיקת EEG יכולה לאשר בעיה של התנתקות (סוג של אפילפסיה). בדיקת EEG היא מאוד פשוטה ללא כאבים או תופעות לואי . במהלך הבדיקה מחוברות אלקטרודות חשמליות לראשו של הנבדק. אלקטרודות אלו יוצרות תרשים EEG ,קריאת תרשים זה יכולה לאשר או להכחיש בעיה של ניתוקים כתוצאה של מחלת אפלפסיה . בנוסף קיים גם תהליך נוסף שנקרא וידאו EEG זהו שילוב בדיקת EEG עם מעקב וידאו צמוד כדי לקבל איבחון יותר מדיוק , בדיקה זו מחייבת אישפוז . אני מצרף קישור שמסביר עוד (בצורה מאוד ברורה) http://www.epilepsy.com/gen_info.html הבהרה ==== אני לא רופא ,אני מכיר באופן אישי מספר אנשים חולי אפילפסיה .