מה בדיוק קרה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

12/10/2003 | 22:12 | מאת: מאי

נפגעתי בתאונת דרכים.גב תחתוןL5-S1 בלט דיסק.שלפוחית היפוטונית חוסר תחושה פריאונלי ומיני.אני לא מרגישה את הישבן ואזור המיני.מה קרה?הרופא שלי טוען לפגיעת:קאודל סינדרום אקווינה אבל איך הכל קשור להכל?אנא הסבר לי.אני מבולבלת גם ככה.משתמשת בקטטר וללא תחושה מינית אני אבודה.תן עיצה בבקשה

17/10/2003 | 15:59 | מאת:

לפי התאור הינך סובלת מפגיעה עצבית באזור הקאודה אקוינה (זנב הסוס) פגיעה באזור הנ"ל גורמת לפגיעה בבשורשי העצבים המעצבבים את כיס השתן, הספינקטר האנלי ומספקים את התחושה לפרינאום. פריצת דיסק גדולה, שבר בחוליה, דימום ותופעות דומות באזור עמוד השדרה המתני יכולים לגרום לתופעה הנ"ל ולהסביר את כל התלונות מהן הינך סובלת. ד"ר אשכנזי

17/10/2003 | 21:52 | מאת: סיגל

תודה על תשובתך.בלט הדיסק קטן עם נגיעה בשק הדוראלי.אני התלוננתי לפני שלוש שנים על הפרעות במתן שתן וצואה.וכל הבדיקות לא העלו כלום.אפילו אושפזתי בשנת 2001 להערכה תפקודית בבית חולים לוונשטיין.אחרי שנה בשנת 2002 הודגמה שלפוחית היפוטונית .ואושפזתי שוב בבית חולים להערכה תפקודית ששם אישרו את הטענות ואת הבעיות הרפאויות.איך קרה שאני התלוננתי כל כך הרבה זמן ולא עלו על הבעיה?האם ניתן ב MRI ניורולוגי לראות את הפגיעה העיצבית?היית ממליץ?האם ניתן היה להציל את המצב בהתחלה?אנא תשובתך בעניין.ואם יש אתר שייתן לי חומר על תסמונת זנב הסוס אנא פרט.בנוסף שאלת השאלות:מה לעשות היום?אני מצנתרת.בעיה כספית אין אז אני יכולה לנסות כל מה שתמליץ רק שיטב מצבי אני סובלת מאד פיזית ונפשית.

17/10/2003 | 21:56 | מאת: סיגל

הפגיעה היתה בזמן עבודה.בביטוח הלומי לא מוכנים לקשור בין הדברים.שוב האם בדיקת הדמיה תוכיח פגיעה קאודל אקוונה?והאם פגיעה זו הינה רק מהתאונה?למרות שאני יודעת שכן כיוון שתלונותי החלו מייד לאחר התאונה ויש מסמכים המאשרים זאת.

18/10/2003 | 12:18 | מאת:

סיגל שלום לצערי לא אוכל להוסיף לך יותר אינפורמציה מבלי לבדוק אותך, לעבור על הצילומים שבידייך ואולי לשלוח אותך לבדיקות נוספות במידת הצורך. ד"ר אשכנזי