אפילפסיה של הבהובי אור

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

25/09/2003 | 17:13 | מאת: נירה

כאשר הטריגר לאפילפסיה הוא הבהובי אור, האם כאשר אני קונה מסך מחשב או טלויזיה אני יכולה לברר את עוצמת הבהוב האור, כך שיוקטנו הסיכויים להתקף נוסף?

02/10/2003 | 18:58 | מאת: רמי כהן

נירה שלום, כאשר מדובר במסך מחשב או טלוויזיה הנתון שאפשר לברר מראש הוא קצב הרענון (refresh rate) קצב זה מצוין ביחידות של הרץ (Hz) ומציין כמה פעמים בשניה המסך משתנה. ככל שהקצב יותר גבוה כך יש פחות ריצוד וזה יותר טוב. לגבי ההיבהובים זה כבר תלוי בתוכן שמשודר על המסך, רצוי להמנע מסרטים או משחקי מחשב המכילים היבהובים רבים. רמי (לא רופא)