רטלין

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

22/09/2003 | 22:09 | מאת: ש.ס.

שלום רב בני בן ה-10 נוטל באופן קבוע את כדור הרטלין אשר נותן מענה ל-4 שעות, ניסנו את הכדור של ה-8 שעות לפני שנה והוא הרגיש מבולבל והיה חסר מנוחה אז הפסקנו לתת לו לאחר שבוע. שמענו שיש אזה כדור אחר שנותן מענה ל-12 שעות ואינו מפריע לשינה ולאכילה, האם יש אותו בארץ? האם דרך קופת חולים מכבי? פעם אחרונה שקנינו את הרטלין בבית מרקחת הסביר לנו הרוקח שצריך להוסיף ולתת לילד כדור וטמין מסוג מגה? (ההסבר במילים פשוטות היה שילד שלוקח רטלין יש לו בעיה במעטפת המוח והכדור הזה מונה בעיה בהמשך) - היית שמחה לקבל הסבר על כך יותר לעומק האם יש משהו בדבריו, האם כדאי להוסיף איזו שהוא וטמין? האם הרטלין גורם נזק? כי אני עד היום הרגשתי שאני "חוגגת" כי זוהי תרופת פלא לבני, בלי התרופה הזו הוא בטח היה צריך להיות בבית ספר לחנוך מיוחד והוא כעת בכיתה רגילה ותלמיד טוב. מודה מראש

25/09/2003 | 21:28 | מאת: אירן

היי, ש.ס בני הוא בן 8. אנחנו כרגע נמצאים בדילמה האם לתת לו ריטלין או לא. כפי ששמעתי ממקומות שונים רטלין כן עושה נזקים, למרות שרופאים מכחישים את זה. בכשר לריטלין ל 12 שעות רופא המטפל של בני אמר שהוא אינו נמצא בסל התרופות לכן יש לרכוש אתו פרטי. אני גם אשמח לקבל יותר איפורמציה בקשר לריטלין, כי החלטה האם לתת או לא היא החלטה מאד כשה.

30/09/2003 | 18:14 | מאת: ש.ס

שלום לך אירין! אני לא יודעת מהיכן שמעת שהכדור מזיק, כי אני התייעצתי עם מספר רופאים וכן הייתי בכמה הרצאות שבין היתר בהרצאה בהדסה ירושלים ששם שמעתי הרצאה מרופאים ומנהלת המחלקה שלהם שבפירוש ציינו שהכדור אינו מזיק.