איבוד תחושה בבוהן

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

11/09/2003 | 13:04 | מאת: דניאל

שלום רב אני בחור בן 18, שלא מזמן התגייס לאחר שימוש בנעליים צבאיות איבדתי תחושה בבוהן שמאל הנני יכול להזיזה, אך התחושה בה מוזרה. נגיעה בעור יוצרת תחושה מוזרה כאילו ישנה שכבת מגן המונעת את המגע הישיר, כלומר, העור החיצוני כבר לא רגיש למגע. איבוד תחושה זה מופיע בשתי הבהונות, אך רמתו ירדה לאחר תקופת זמן מעטה, אך עדיין קיים. אציין כי איבוד התחושה נמצא בחלק החיצוני הצדדי של הבוהן, זה שבעל החיכוך עם הנעל. האם זו הסיבה, ואם כן כיצד ניתן לטפל זאת. חוץ מזה, תופעה זו קיימת גם אצל אבי וסבי, האם זו תופעה תורשתית? אשמח לקבל תשובה תודה דניאל

11/09/2003 | 23:44 | מאת: חובש (תער"ן)

האם אבדת את התחושה לגמרי או שהרגשת נימול?

12/09/2003 | 16:43 | מאת: תשובה לשאלתך

תחושת נימול הופיעה אולי פעם אחת וחל שיפור בבוהן בעקבותיה, אך יותר מכך, המצב נשאר כהוא זה, עם שיפורים קלים מידי יום. אדגיש כי ישנה תחושה בבוהן, אך ישנה הרגשה כאילו עור עבה מכסה על העור הרגיש מתחתיו שוב תודה דניאל