שאלה לנוירולוג

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

10/09/2003 | 02:43 | מאת: ניוון שרירים מתקדם

ברצוני לדעת סיבות לניוון שרירים מתקדם שלא קשורות במחלות של כשל מערכת חיסונית אלא בסיבות אחרות שדומות לחוסר שימוש. זאת אומרת אני מחפשת סיבות ושמות של אבחנות שגורם לניוון שרירים מתקדם כאשר הנזקים דומים לניוון שרירים בגלל חוסר מעש.

10/09/2003 | 16:44 | מאת: משה זאבי

שלום ניוון שרירים איננה מחלה הקשורה בהכרח לכמות הפעילות בהם .הסיבה שידועה עד היום היא ,כשל ביו-כימי במעבר חומרים המזינים את תאי העצב המוטוריים.ישנם אנשים רבים שלקו בנוון שרירים גם כאשר היו נימרצים ופעילים כל ימי חייהם.כמובן אדם שאינו פעיל כלל (ואינני מכיר אדם בריא כזה ששוכב כצמח),לא יהיה לא הכושר המוטורי הדרוש ,אבל אין זה כלל קשור למחלת ניוון השרירים. תוכלי לבקר באתר www.als-mnd-zeevi60minutesfilm.netתימצאי שם אינפורמציה נוספת. שם גם תוכלי בקרוב לצפות בסירטי הדקומנטרי הדן בנושא.

12/09/2003 | 09:17 | מאת: דר. לוסוס

המחלות החשובות שגורמות לדלדול שרירים שייכות לקבוצת מחלות של העצב ההקפי או הנוירון המוטורי התחתון, MOTOR NEURON DISEASE