אפילפסיה?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

03/08/2003 | 09:51 | מאת: Nad

אשתי בהריון בשבוע תשיעי. ביום שלישי האחרון טיילה בשוק המקומי, פתאום הרגישה חולשה חיפשה כיסא, התיישבה ולאחר מכן איבדה את הכרתה למס' שניות. עפ"י תיאור היא גלגלה עיניים ורגליה רעדו בחוזקה. לאחר מכן התעוררה והקיאה. היא אושפזה בבית חולים ושתי בדיקות EEG שביצעה יצאו לא תקינות אך לא נצפתה פעילות אפילפטית מובהקת (אלא אפשרות בלבד). הומלץ לנו לבצע MRI להמשך אבחון. בהמשך הנוירולוגית שבדקה את אשתי ציינה כי אינה רואה צורך להתחיל בטיפול אנטי אפילפטי לאור עובדת ההריון. אציין כי אשתי בתקופה האחרונה סבלה מתשישות (לפני ההתעלפות) וכי כל אלה נראים כמתאימים לתופעות של תחילת הריון. שאלתי: מדוע נשקלה האפשרות למתן טיפול אנטיאפילפטי אם לא הוכחה אפילפסיה? (נרשם במכתב השחרור כי קיימת האופציה שזה יכול להתפרש גם כסינקופה) האם יכולה להתקבל בדיקת EEG לא תקינה לאור הפרעות חיצוניות?-בזמן הבדיקה התקבלו טלפוניים בחדר, רדיו דלק, פלאפון צלצל בחוזק רב, אשתי הייתה מותשת לאור המקרה, הבדיקה נעשתה לאחר שאשתי לא אכלה כלום ואף הקיאה, "כובע" האלקטרודות לחץ ולכן סודר - שוחרר מעט בזמן הבדיקה- האם כל אלה יכולים לתת תשובה לא מדויקת? תודה רבה, נדב

05/08/2003 | 19:09 | מאת: מרלין

יש מקרים בהריון שדומים לאפלפסיה אבל זה לא אפילפסיה. וגם לנשים הרות שסובלות מאפילפסיה מפחיתים להם את התרופות שלהם לפחות בחצי. כי העובר שומר על האמא. בתקופת ההריון. אבל תכף אחרי הלידה המצב יכול להתבהר יותר. כן אפילפסיה או לא. דרך אגב בשעת לידה יש תופעה שדומה לאפילפסיה.אני כותבת מניסיון אישי של 2 לידות ואפילפטית 34 שנים. האפלפסיה לא מחלה גרוע בכלל אם לומדים לאהוב אותה. היא שונה מכל מחלה אחרת.