עדכון פרטים-אסטרוציטומה אנה פלסטית

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

27/07/2003 | 09:58 | מאת: ליאת

לד"ר אשכנזי, שלום רב! אבקש לעדכן אותך לגבי פרטים של מחלתה של אימי- לפני כשנתיים אובחנה אצל אימי אסטרוציטומה אנה פלסטית, בעיקבות אירוע מוחי. לאחר ניתוח ראשון, בדיקות, צילומים ופתולוגיה, אובחן הגידול ברמה שבין 2 ל-3 ולכן היא עברה טיפול הקרנתי לאחר הניתוח. בצילום לאחר מכן התגלתה התרחבות בצקתית מסביב לגידול שהוסר קודם, ובוצעו מאז הניתוח הראשון עוד שני ניתוחים בעיקבות בצקת וחשש לגידול/נמק. נאמר לנו גם שכנראה שני הניתוחים שבאו לאחר ההקרנות הם בעיקבות השפעת ההקרנות. האם ההקרנות באמת גורמות לתופעות כאלו? אציין גם שהפערים בזמן,בין ניתוח לניתוח הולכים וקטנים - בין הניתוח הראשון לשני עברו שמונה חודשים ובין הניתוח השני לשלישי עברו ארבעה חודשים. היום אימי צריכה לעבור ניתוח נוסף ומצבה מדרדר מיום ליום-היא חלשה מאוד גם בעיקבות הסטרואידים ושאר הכדורים שהיא לוקחת. אשמח אם האינפורמציה הזאת תוכל לתת לך מענה יותר פרטני לגבי מצבה של אימי ואשמח מאוד לקבל ממך תשובה בהקדם. בתודה מראש, ליאת.

01/08/2003 | 19:18 | מאת:

אסטרוציטומה אנפלסטית הינו גידול ממאיר של רקמת המוח. הטיפול במחלה הוא שילוב של ניתוח, הקרנות ולעיתים גם כימוטרפיה. ההקרנות יכולוות לגרום ל- radiation necrosis שמחייב גם כן טיפול כירורגי. לצערי מבלי לראות את אימך ואת צילומי המוח שלך לא אוכל לענות לך בצורה פרטנית יותר. ד"ר אשכנזי