רעידות ביד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

25/07/2003 | 14:43 | מאת: נילי

בת 62 באופן כללי בריאה . כבר כמה שנים עם החמרה מסוימת יש לי רעד ביד שמאל והרבה פחות ביד ימין. אבי הייתה לו בעיה דומה וחמורה למדי. האם אפשר לשלול בעיה אחרת מעבר לתורשה ומה ניתן לעשות על מנת לשכך את הרעד. האם יש בדיקות שכדאי לבצע בכל מקרה.

27/07/2003 | 19:23 | מאת: ד"ר רונית מוסברג

לנילי שלום, ישנם סוגים שונים של רעד. הרעד בעל הנטיה המשפחתית ( essential tremor) הוא לרוב רעד המופיע בפעילות, כגון הבאת כף מלאה מרק מהצלחת לפה, או החזקת קלפים. רעד כזה אינו מלווה בסימפטומים נוספים כמו הפרעה בהליכה, איטיות ,נוקשות או רעד במנוחה . ישנן תרופות הניתנות במטרה להפחית את הרעד, שמפריע לרוב מבחינה חברתית. עליך לפנות לנוירולוג כדי לאבחן את הרעד, ולנסות להפחיתו, במידה ומפריע לך.