תחושת נימול

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

22/07/2003 | 20:10 | מאת: נועם

לפני כמה ימים הופיע נימול,תחילה באצבע ביד שמאל ובמשך הלילה בשתי הידיים עד המרפק וכן בפנים בצד ימין ובאצבעות הרגליים (תחושה של הירדמות) רופא המשפחה טוען שזו תגובה לחרדה (אף כי אינני לחוצה יותר מבדרך כלל ולכן איני רואה סיבה לכך). זה מטריד אותי ופוגם בתפקוד (הקלדה, והליכה בעיקר) האם יש סיבה לדאגה? אני סובלת מתסמונת תשישות כרונית האם יש קשר בין הדברים?

23/07/2003 | 19:26 | מאת: ד"ר רונית מוסברג

לנועם, אני בהחלט חושבת שיש צורך שתפני לבדיקה נוירולוגית, בעיקר אם הסימפטומים שתארת מפריעים לתפקודך היום-יומי. ייתכן שיש קשר בין תלונותיך על רדימות לבין תסמונת התשישות הכרונית. קשר אחד אפשרי, שבוודאי נבדק אצלך, הינו חסר ויטמין B12 , אך ישנן אפשרויות אבחנתיות נוספות שיכולות לקשור בין תלונותיך.