ארוע מוחי קל-אפשרויות לדילול הדם

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

22/07/2003 | 18:34 | מאת: בת מודאגת

אמא שלי סבלה לפני חצי שנה מארוע מוחי קל, מאז קיבלה תחליף אספירין (שמתאים לחולי כיב-קיבה) עכשיו היא עומדת בפני ניתוח להוצאת רחם בגלל סרטן, ולכן הפסיקה את התרופה לשבועיים, ערב הניתוח כנראה בגלל לחץ-דם גבוה מההתרגשות קיבלה ארוע קל נוסף.ועכשיו היא עם קרטיה ולוסק. שאלתי היא האם ניתן להשתמש בניגזרות הפרין, עם השפעה קצרה כדי למנוע אוטם נוסף.ולאפשר ניתוח עם המנעות קצרה בלבד ?

23/07/2003 | 13:29 | מאת: ד"ר רונית מוסברג

לבת המודאגת, אימך מטופלת כעת בקרטיה, שהוא אספירין במינון 100 מיליגרם. לרוב לפני פרוצדורות כירורגיות, קל וחומר לפני ניתוח כמו כריתת רחם, שהוא ניתוח שעשוי להיות כרוך באובדן דם רב,מופסק הטיפול באספירין. הטיפול מוחלף לנגזרות הפרין בדרך כלל בחולים המקבלים באופן קבוע טיפול בקומדין, כגון חולים עם מסתמי לב מלאכותיים או חולים עם הפרעות בקצב הלב. במקרה הספציפי של אימך, על הרופאים המטפלים בה לשקול מהו הטיפול המתאים.

23/07/2003 | 19:43 | מאת: בת מודאגת

תודה רבה על התשובה הזריזה, בנתיים הסתבר שלאמי יש הפרעת קצב פרוזדורית,וזהו כנראה מקור האטם, האם לדעתך ,בצורה בלתי מחייבת כמובן, ניתן יהיה לטפל בה בניגזרת הפרין עד ליום הניתוח ממש ? חומר כמו קלקסאן למשל ? תודה