הירדמות

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

21/07/2003 | 17:20 | מאת: רומי

שלום רב! קורה אצלי תופעה של הירדמות ידיים בעיקר בזמן שינה , כמו כן אני מרגיש שנרדמת לי כל פעם אצבע מסויימת ברגל. אני נוטל כדור פלוקס 75 אחרי מקרה של reccurent hypoesthesia of right arm and fae s m.p. tia וחשד של st-p amaorosis fugax -2/2003 נוטל גם קרדוקסין 75 3 פעמים. ה c.t. מוח ,דופלר צווארי,ואקו לב היו תקינים. מה יכול להיות? מודה מראש.

21/07/2003 | 22:04 | מאת: ד"ר רונית מוסברג

לרומי שלום, התופעה שתארת עשוייה להתאים לפגיעה בעצבים ההקפיים בגפיים, תופעה ידועה בלשון המקצועית כ - נוירופטיה. לדוגמה, שכיחה נוירופטיה שבה יש לחץ על עצב באזור שורש כף היד הנותן תחושה לאצבעות, ונוירופטיה זו מתאפיינת בכאבים ליליים. נוירופטיה שכיחה בהפרעות רבות, כאשר השכיחה ביניהן הינה מחלת הסכרת. האבחנה ניתנת, פרט לבדיקה נוירולוגית, באמצעות בדיקת הולכה עיצבית - ב EMG. בברכה, ד"ר רונית מוסברג

25/07/2003 | 13:50 | מאת: רומי

לד"ר רונית מוסברג שלום! בעקבות פניה אליך מ 21.7.2003 בה התלוננתי על רדימות ברגליים ורגליים,הצעת לי לבצע בדיקת emg .היום בצעתי את הבדיקה והסיכום הוא: בבדיקת הולכה גפיים עליונות ותחנונות נתגלה רק c.t.s. קל מימין. אין עדות לנזק עצבי אחר. אבקש ממך את חוות דעתך והאם כדאי לעשות בדיקת דופלר לגפיים ? בברכה ובתודה מראש, רומי