תרופה לתרשת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

19/07/2003 | 00:39 | מאת: דודו

מדוע ,אים בכלל לא מומלץ לקחת תרופה מונעת או מעכבת לאחר התקף ראשון? הכוונה לתרופה החדשה?. תודה.

20/07/2003 | 18:09 | מאת: ד"ר רונית מוסברג

לדודו שלום, אינני יודעת לאיזו תרופה בדיוק אתה מתכוון , ולכן אענה לך בכלליות. אין תמימות דעים בין הנוירולוגים מתי ראוי או רצוי להתחיל טיפול שמטרתו להפחית מספר התקפים בחולי טרשת נפוצה, ויש דיעות רבות לכאן ולכאן. המצדדים בהמתנה אחרי התקף ראשון טוענים כי: לעיתים לא ניתן להגיע לאבחנה ודאית לאחר התקף אחד( יש מחלות דומות שיכולות לתת תמונה קלינית והדמייתית דומות) לעיתים יש פרק זמן של שנים ארוכות בין התקף אחד לשני ואז לא מוצדק לתת טיפול קבוע, מה גם שמדובר בטיפול הניתן בזריקות בלבד, וצריך להינתן באופן קבוע.