פרקינסון

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

18/07/2003 | 00:55 | מאת: צילה

שלום אימי בת 84 חולת פרקינסון מזה שלושים שנה מטופלת בתרופות שונות ומרובות. מאחר ואני נמצאת בגיל שבו חלתה אימי רציתי לדעת באם המחלה היא גינטית ועוברת בתורשה . אבקש לברר באם יש בדיקה אותה אוכל לעשות כדי להסיר ספק מליבי . כמו כן ארצה לברר באם יש אפשרות להקל על מצבה עם התערבות חירורגית. בתודה מראש צילה לב ארי.

20/07/2003 | 17:34 | מאת: ד"ר רונית מוסברג

לצילה שלום, הריני להפיג את חששותיך: ברוב רובם של המקרים, מחלת הפרקינסון איננה מחלה תורשתית. נכון הדבר כי לעיתים ישנן משפחות בהן יש יותר מחולה פרקינסון אחד, אך זה איננו הכלל, וכאשר המחלה מראה נטיה משפחתית זה בדרך כלל כשהיא מופיעה בגיל צעיר. גם במקרים המשפחתיים הנדירים, בדיקה גנטית אינו דבר שבשגרה ומתבצעת במספר מועט של מעבדות בעולם, כגון ביפן. ניתוחי מוח הם בהחלט אחת מצורות הטיפול במחלה, אך אינן מתבצעות באופן שגרתי, הן מכיוון שרק במספר מצומצם של מקומות בעולם יש את המיומנות לבצעם, והן מכיוון שמדובר בניתוח מוח, שהוא ניתוח הנושא עימו סכנות. החולים לניתוח נבחרים בקפדנות מרובה, והם לרוב חולי פרקינסון צעירים יחסית.