צפיפות נוזל בתאי האתמואיד

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

17/07/2003 | 22:41 | מאת: גברת עם מיגרנות

מה המשמעות של הממצא "צפיפות נוזל בתאי האתמואיד", האם צריך לעורר חשש והאם יכול להיות סיבה למיגרנות. וגם- מדוע הנוירולוג שאל בהקשר זה אם אני סובלת מדיכאון?

17/07/2003 | 23:41 | מאת: ד"ר רונית מוסברג

שלום לגברת עם המיגרנות, תאי האטמואיד הם חלק מהסינוסים, וכשיש בהם נוזלים, זה יכול להעיד על סינוסיטיס, מחלה שהיא מעניינם של רופאי אף אוזן גרון, וכמובן של הלוקים בסינוסיטיס. לעיתים סינוסיטיס גורמת לכאבי ראש, אך בדרך כלל לא לכאבי ראש בעלי אופי מיגרנוטי. לעיתים כאבי ראש כרוניים הם ביטוי לדכאון, ואזי טיפול נוגד דכאון עשוי להקל את הכאבים .

18/07/2003 | 05:58 | מאת: גברת עם מיגרנות

תודה רבה על התשובה נרגעתי אני סובלת מסינוסיטיס מילדות כך שזה סביר והגיוני. חבל שרופא קופ"ח התעלם מחששותיי ופטר אותי ב-את לא צריכה לדאוג, לפעמים צריך לנתח...........תבואי עוד 3 חודשים לבדיקה נוספת.