אפילפסיה PETIT MAL

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

17/07/2003 | 19:29 | מאת: סמדר

בגיל 13 התגלתה אצלי אפילפסיה ילדים שהתבטאה בניתוקים. בזמנו טופלתי בוולפוראל לאחר זמן מה הייתה הופסקו ההתקפים ולא טופלתי בכדורים, נכון להיום המחלה חזרה שוב. גיליתי רגישות לוולפוראל ואני מטופלת בכדורי טופמקס במינון של 200 מ"ג ליום בתוספת של חומצה פולית (היום אני בת 23 ולא טופלתי כ- 3 שנים בערך אפילו יותר) הנורלוגית שלי אומרת שביום שארצה להיכנס להריון יהיה עלי להפסיק הטיפול בכדורים כחצי שנה לפני כיוון שהכדורים עלולים לסכן העובר ועל הגוף להתנקות והטופמקס אינו ידוע ככדור בטוח לנשים הרות, האם אין משהו בטוח יותר? ומדוע עלי להיות ללא טיפול בזמן הריון? שאלה אחרת היא, מדוע אני מתוגברת בחומצה פולית? השאלה השלישית היא, כאשר אבחנו את המחלה אמרו כי, אפילפסיה מסוג זו היא תורשתית, מה הסיכוי שילדי יחלו בה? [ אודה לכם באם תוכלו לעזור לי בפתרון לשאלות עלו. תודה, סמדר

17/07/2003 | 23:31 | מאת: ד"ר רונית מוסברג

שלום סמדר, ראשית זו זכותך המלאה לקבל מהרופא המטפל בך תשובה לשאלותיך. להלן מספר נקודות חשובות בתשובה לשאלותיך: חומצה פולית מומלצת לכל אשה בריאה בגיל הפוריות כדי שאם תהרה, ואף בהריון בלתי מתוכנן, יופחת הסיכון למומים במערכת העצבים של העובר. טופמקס הינה תרופה נוגדת אפילפסיה חדשה יחסית ומכיוון שאין מידע מספק לגבי בטיחותה בהריון מומלץ להמנע ממתן שלה בהריון אם אין התקפים כלליים אלא רק ניתוקים, עדיף להמנע , לפחות בחודשי ההריון הראשונים בהם העובר נוצר, ממתן טיפול נוגד אפילפסיה. באם יש בכל זאת צורך בטיפול, כיוון שיש התקפים משמעותיים , ובהנחה שאת אכן אלרגית לולפורל, ניתן לנסות טיפול בלמיקטל , שהיא אמנם תרופה חדשה יחסית , אך מהניסיון המסוים שהצטבר מסתמן שכנראה בטוחה לעובר. בכל מקרה אין לעשות נסיונות טיפוליים בעת שאת בהריון, אלא לפני ההריון ולהכנס להריון כאשר הטיפול מסודר. והערה אחרונה- יש חשיבות רבה במיוחד לקבלת טיפול לפני הלידה, שכן זהו מצב לחץ לגוף. בהצלחה