מפרצת

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/07/2003 | 17:24 | מאת: ZB

מהי מפרצת בראש? מה המונח הלועזי? איפה אפשר למצוא חומר על כך? מהי בדיקת הצינתור שמבצעים לשם אבחון ומה אפשרויות הטיפול? תודה

17/07/2003 | 19:07 | מאת: ד" ר רונית מוסברג

שלום, מפרצת הינה התרחבות בלתי סדירה של דופן כלי דם. התרחבות פתולוגית זו בכלי דם עלולה לגרום לדימום במוח שכן דופן כלי הדם במקום המורחב היא דקה יותר מדופן תקין. מפרצת או אנוריזמה (aneurysm)מאובחנת בצורה המדויקת ביותר על יד צנתור של כלי הדם המוחיים. הצנתור מתבצע, בדומה לצנתור לב , על ידי החדרת צנתר דקיק דרך עורק במפשעה, וצנתר זה מועלה על ידי המצנתר מעלה עד שהוא מגיע לעורקי המוח. לצנתור (או אנגיוגרפיה מוחית ) יש שתי מטרות עיקריות: הן הדגמה מדויקת של כלי הדם החולה והן טיפולית- לעיתים ניתן לסתום את המפרצת, למשל על ידי הכנסת סליליס לתוכה, תוך כדי הצנתור. במקרים בהם לא ניתן לסגור האנוריזמה בצנתור יש צורך בניתוח,.