פרקינסון

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

16/07/2003 | 09:21 | מאת: מאיה

שלום, רציתי לדעת כמה זמן נמשך התקף ה ON-OFF ? האם תדירות ההתקפים גדלה עם הזמן? מה ניתן אם בכלל לעשות כדי למנוע התקף או כדי לשחרר את הגוף בזמן ההתקף? האם הופעת סימפתומים אלה מעידים על החרפת מצב המחלה. בתודה מאיה

16/07/2003 | 19:43 | מאת: ד,ר רונית מוסברג

שלום מאיה, במחלת פרקינסון אנו מתייחסים לתקופת ה-on כאל תקופה בה כדור הדופיקר (או הלבופר) עובד, ואז חולה הפרקינסון משוחרר יותר ונע יותר בחופשיות. תקופת ה-off היא התקופה בה הכדור מפסיק לעבוד , ואז החולה נכנס למצב בו הוא קפוא- דהיינו מוגבל מאד בתנועותיו. זמנים אלה משתנים מחולה לחולה, והם בלתי צפויים. ניתן להאריך את משך ה-on על ידי תוספת או העלאת המינון של תכשירי הדופה או על ידי מתן תרופות שמאריכות את משך השפעת תכשירי הדופה. לרוב תנודות בין מצבי השפעת התרופות לבין מצבים בהן הן מפסיקות להשפיע מופיע בשלבים יותר מתקדמים של מחלת הפרקינסון, אך כפי שציינתי ניתן לתת טיפול תרופתי להפחתת מצבים אלה.