מיגרנה

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

15/07/2003 | 16:11 | מאת: ניבה

ד"ר שלום. הנני בת 40 ומזה כ- 25 שנים אני סובלת ממגרנה. מוקד הכאב הוא בזוית העין הימנית. בזמן התקף, אני נוטלת אימטרקס (50 מ"ג). עלי לציין שהגוף שלי הגיב טוב לאימטרקס. בחודש האחרון חוויתי מספר פעמים מגרנות במשך יום. זה אומר שגם לאחר נטילת התרופה הכאב לא חדל ואפילו התעצם. הגעתי למצב שהיתי חייבת ליטול 3 כדורים ליום והכאב לא פסק שאלתי היא כזו: האם יתכן שלאחר שימוש ממושך באימטרקס, הכדור כבר לא משפיע עלי? האם יש תחליף לאימטרקס? אודה לך על תשובתך המהירה

15/07/2003 | 23:53 | מאת: ד"ר רונית מוסברג

שלום ניבה, בהחלט מוכרת תופעה , אם כי אינה מאד שכיחה, בה מופיעה עמידות לטיפול תרופתי בתרופה ממשפחת הטריפטנים, תרופות המשמשות לטיפול בהתקפי מיגרנה. ( אימיטרקס נמנה עם בני משפחה זו). אולי לא ניתן להסיק מהתקף אחד כי התפתחה עמידות לתרופה , אך אם זה ישנה גם בהתקפים נוספים, ניתן לנסות תרופה אחרת ממשפחת הטריפטנים, כמובן שלאחר ייעוץ וקבלת מרשם מנוירולוג. תרופות נוספות ממשפחת הטריפטנים : זומיג, נרמיג, רילרט, ריזלט.

16/07/2003 | 19:46 | מאת: מיכל

היי ניבה נסי טיפול אלטרנטיבי אשר כתב עליו רמי מור ההומאופט כאן בפורום. אני מטופלת כבר חודש - ומעולם לא היה מצבי כפי שהיום סבלתי תופת ואף תרופה כבר לא עזרה. מאחלת לך הצלחה מיכל.