שיתוק שרירי

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/07/2003 | 22:25 | מאת: גיא

ברצוני לדעת איזו רמת אנרגיה דרושה, על מנת לשתק שריר באופן זמני.

14/07/2003 | 23:32 | מאת: קובי

שיתוק צד בפנים כתוצאה מדלקת מה סיכויי ההחלמה

14/07/2003 | 23:37 | מאת: קובי

קובי: > > ברצוני לדעת בשיתוק צד בפנים כתוצאה מדלקת מה סיכויי ההחלמה ומה סוג הטיפול

15/07/2003 | 23:37 | מאת: ד"ר רונית מוסברג

לקובי , באם אתה מתכוון לשיתוק היקפי של עצב הפנים - מה שנקרא פציאליס , ומתבטא בחולשה בעצימת עין ובהשטחה של הקמט הסמוך לזוית הפה באותו צד, סיכויי ההחלמה טובים. יש הנותנים טיפול בסטרואידים (קורטיזון בכדודים), אך אין הוכחה שהטיפול יעיל ובמקרים רבים לא נותנים טיפול תרופתי. באם העין אינה נעצמת היטב יש לקבל משחה לעין שיש למרוח לפני השינה. כמובן ששיתוק או חולשה בעצב הפנים מצריכים בדיקה נוירולוגית קפדנית, בעיקר כדי לוודא שאין סימנים נוירולוגיים נוספים.