empty sella

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/07/2003 | 16:05 | מאת: מוני

ברצוני לקבל פרטים על תסמונת empty sella ןכן על בלוטת היפופיזה שקטנה מהרגיל תודה

15/07/2003 | 23:27 | מאת: ד"ר רונית מוסברג

למוני, ה-sella tursica הינו המקום בו נמצאת אנטומית בלוטת יותרת המוח (היפופיזה ) המפרישה הורמונים שונים החשובים לפעילות תקינה של הגוף. לעיתים, בגלל סיבות שונות, כגון לאחר ניתוחי מוח , אך גם לעיתים ללא סיבה ידועה, כאשר עורכים בדיקת הדמיה של המוח ב- mri או ב- ct, ניתן לראות את אזור ה- sella שטוח וריק ובלוטת ההיפופיזה נראית שטוחה או שאינה מודגמת היטב. אדם עם ממצא הדמייתי שכזה עשוי להתלונן על כאבי ראש, אך ייתכן שלא יתלונן על דבר וזה יהיה ממצא שהתגלה באופן אקראי בלבד.

21/07/2003 | 17:48 | מאת: רותי