ריטלין

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/07/2003 | 00:07 | מאת: אמא אחת

שלום וברכה , בני בן 13 מטופל בריטלין על פי החלטת רופא נוירולוג . (10 מ"ג ליום ). מזה שלוש שבועות שהוא אינו לוקח את התרופה , אולם למרות זאת אין הוא חש שום שינוי . גם המורה שאיתו שוחחתי אינו לא מדווח על שינוי בריכוז או בהשגים . האם ניתן להסיק מזה שניתן להפסיק את התרופה ?אציין רק שבני נטל את התרופה מזה שלוש שנים . האם יש בדיקה אוביקטיבית שמראה האם יש או אין צורך בריטלין , מלבד התרשמותו של הרופא ? האם נכונה השמועה שבגיל ההתבגרות נפתרות בעיות קשב וריכוז מעצמן ? תודה על התשובות .

14/07/2003 | 22:50 | מאת: תיקי

שלום לך! סביר להניח שבשבוע האחרון של הלימודים (אנחנו כבר שבועיים בחופש? ואולי יותר אם הוא לומד בחטיבה...) לא התייחסו ביתר רגישות לנושא השגיו..או התנהגותו...חוץ מזה לעניות דעתי הטיפול בריטאלין בדרך כלל מופסק כשהילד מגיע לבגרות..אולי הוא כבר התבגר.. בכל מצב יש להתייעץ עם נוירולוג מומחה לילדים....!!!!!