בדיקת תהודה מגנטית MRI

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

14/07/2003 | 00:00 | מאת: דפנה

עברתי את הבדיקה וקיבלתי את התוצאה הבאה- תהודה מגנטית למח לפני ואחרי הזרקת גדוליניום ב- T1, T2, FSE, T2 FLAIR, GE, על מגנט 1.5 טסלה; מודגם נגע עגול זעיר כ-4 מ"מ קוטר בגוף הקדמי של הקורפוס קלוזום איזואינטנסי ב-T1 היפראינטנסי ב-T2 ללא טבעת היפואינטנסית , עובר האדרה קלושה במרכזו והיפואינטנסי בולט ב-GE . עשוי להתאים לקוורנומה חדשה ללא דימום ישן ומכילה אוקסיהמוגלובין או דימום קטן טרי. שאר המח תקין ללא עדות לדימום ישן או טרי. אין עדות למפרצת גדולה וגם לא ל-AVM בטכניקה זו לא ניתן לזהות מפרצות קטנות. אות זרימה תקין בכלי הדם הגדולים התוך גלגתיים. תולדות הנבדקת אינן ברורות: האם אחרי הדימום התת עכבישי נמצאה סיבה וטופלה? האם עברה בירור לשלילת ווסקוליטיס או סיבה אחרת לאיסכמיה או דמם? היצרות במעבר הקרניו-צרוויקלי, ללא אקטופיה טונסילרית, כנראה היצרות גרמית מולדת. אשמח אם מישהו יוכל לתרגם זאת לעברית כדי שגם אני אוכל להבין. תודה על עזרתכם.

15/07/2003 | 23:06 | מאת: ד"ר רונית מוסברג

שלום דפנה, אכן הרבה מונחים רפואיים. כפי שמצויין גם בפענוח, חשוב לדעת מה היתה הקליניקה שלך- כלומר מה היו התלונות שהביאו לבירור באמצעות mri, האם עברת בדיקות נוספות ...

16/07/2003 | 00:44 | מאת: דפנה

דקירות בצד השמאלי של הראש- כאלה שמפלחות מעל לאוזן כאילו שמישהו עובר על הגולגולת עם עצם חד.