הזעה בכפות הידיים - האם יש תקווה?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/07/2003 | 22:37 | מאת: גידי

שלום לכולם וברכות על האתר, אני אכן מוצא אותו יעיל ושימושי ביותר... מי שמכיר את הבעייה הנ"ל יודע עד כמה מציקה היא יכולה להיות ואני עד שהיא מפריעה ומוציאה מהדעת בכל פעולות החיים הפשוטות: החל בלחיצת יד לחבר, דרך נהיגה וכלה במבחנים ומצבי לחץ. כבכל קיץ - כשהתופעה בשיאה אני מוצא את עצמי עונה לכל מיני מודעות בעיתונים שמציעות טיפולים ופתרונות לבעיה. שנה שעברה למשל הלכתי לייעוץ אצל הומאופט (שד"כ משהי כאן המליצה) והתרשמתי ממש לשלילה: הבחור היה לא רציני, יותר דומה ומזכיר רופא אלילים מאשר איש מדע. הפתרון שהוא הציע היה יקר, לא ישים מבחינתי והכי חמור - ללא כל התחייבות או חוקיות בסיכויי ההצלחה. השנה היה זה תורו של מרכז 'מרום באזל' בצפון ת"א, אמנם התרשמתי עמוקות מהבניין ומעיצוב הפנים של המרפאה, אבל שוב (לצערי הרב כ"כ...) נתגלו חסרונות רבים וכואבים לטיפול אותו הם מציעים. הטיפול הוא טיפול ממוקד בהזרקה של בוטליניום לנק' ספיציפיות לכפות הידיים, ע"מ לחסוך לכם את הצער והכאב ובעיקר את הדיכאון העצום שנחת עליי באותו ביקור להלן רשמיי: הטיפול יקר ביותר ועומד על כששת אלפים ושלוש מאות שקלים, נכון לעכשיו. ולא בכך החיסרון העיקרי שכן הם לא מתחייבים לתקופת האפקטיביות שלו, כשבכל מקרה מדובר במקסימום של ששה חודשים (ולעיתים רק ארבעה) זאת כמובן כשאחוז מסוים מהאוכלוסיה לא מושפע כלל מהטיפול. כך שבשורה התחתונה מדובר על טיפול שמחירו בין אלף לאלף וחמש מאות שקלים בחודש (!) כלומר בחשבון פשוט - בחמישים השנים הבאות שאני מתכוון לחיות אני אאלץ להשקיע שש מאות אלף שקלים בעניין - סכום השווה לדירת שלושה חדרים נאה. ונסכם בשאלה, או בקשה ליקירינו הרופאים - האם יש תקווה, האם נוכל ביום מן הימים להיות ככל אדם? אנא עזרו לנו....:(

14/07/2003 | 01:53 | מאת: רועי

שלום. לא הבנתי מדבריך,האים הזריקות עזרו או לא? והאים זה כאב? מה שאני יכול לחדש לך זה שבמכון "עור" לוקחים 3400 שקל על זריקות. בנוסף לכך קראתי לאחרונה על תכשיר בשם " iontophoresis" ,אני מציע לך לפנות לפורום ynet לרופא עור שם הוא ייתן יותר פרטים. ביי

14/07/2003 | 21:45 | מאת: גידי

לא רועי, לא עברתי את הזריקות - פשוט הלכתי לייעוץ והרבתי בשאלות (נוקבות לדעתי), ומשום שאני גם קשור לתחום (מדעי החיים) אני מקווה שיש לי קצת יותר מושג מלאזרח התמים ולכן הסקפטיות הזהירה. אני אברר ועכדן לגבי המכשור שהזכרת, תודה! גידי

14/07/2003 | 09:32 | מאת: שגית

לגידי ! לאיזה קופת חולים אתה שייך ? אני טופלתי בהזעת יתר בבית השחי ע"י הומאופט. [כללית משלימה] זה אמנם די יקר אך.. אם אתה רוצה פתרון לבעיה שלך ונמאס לך לסבול אז עדיף שתטפל בבעיה ! אני טופלתי אצל הומאופט נחמד מאוד. והיום כמעט כבר אין לי ריח של זיעה בבית השחי !! בהצלחה !!

14/07/2003 | 21:48 | מאת: גידי

אני חושב שהבעיות שלנו שונות, כעקרון אני שייך לקופ"ח כללית ויש לי משלימה. במה טופלת ואיך הבעיה הוגדרה? הזעת יתר? האם הבעייה אכן נפתרה? (מקווה...)

15/07/2003 | 00:09 | מאת: חיים

תפרטי איך בדיוק הומאופט פתר לך את זה? תודה

16/07/2003 | 00:07 | מאת: שירי

היי גידי אני שמעתי שהטיפול יעיל, מונע את ההזעה בידיים לחלוטין לתקופה שבין חצי שנה לשנה, ומצליח ברוב גדול מהמקרים. צריך למצוא רק נאורולוג טוב שיעשה את זה. ניתן גם לברר דרך קופות החולים.

12/06/2004 | 14:55 | מאת: ציונה

לגידי לביתי היתה אותה בעיה והבעיה ניפתרה בתרופה בשם anhydrol forte אז בהצלחה