meralgia paresthetica - איך מאבחנים ומה הטיפול ?

דיון מתוך פורום  נוירוכירורגיה

13/07/2003 | 20:58 | מאת: אלון

שלום לפני מספר שבועות הופיע לי תחושה של צריבה בצד החיצוני והקדמי של ירך שמאל, מלווה בעייפות רבה. עצמת הצריבה משתנה והמקום כולו (מהברך ועד בערך אמצע הירך) מאד רגישל מגע. רופא עור אמר שיתכן שהמדובר ב meralgia paresthetica והפנה אותי לנוירולוג. יש לי תור לשבוע הבא. שאלתי: 1. איך מאבחנים את המחלה ? 2. מה הגורמים לה ומה הקשר לעייפות ? 3. מהו הטיפול ? תודה רבה אלון.

13/07/2003 | 22:23 | מאת: ד"ר רונית מוסברג

שלום אלון, אבחנת ההפרעה הינה בעיקר קלינית. ההפרעה האופיינית הינה ירידה בתחושה וכאב באספקט הצדדי של הירך. לרוב אין סימפטומים אחרים נילווים , ועייפות כללית אינה חלק מההפרעה. התופעה עשויה לנבוע מלחץ על העצב המעצבב את החלק הצדדי של הירךכאשר הוא עובר באיזור המפשעה. ההפרעה יכולה להופיע בשמנים, בהריון או למשל באנשים שלובשים תחתונים הדוקים. ניתן להקל על הכאב על ידי מריחת משחה מקומית או טיפול בכדורים דרך הפה שייתן לך נוירולוג לאחר שיבדוק אותך ויאבחן במדויק את תלונותיך.